Werkwijze

Gemiddeld bestaat een traject uit 3 consulten. Als je aanvullend verzekerd bent worden de overgangsconsulten vaak vergoed, klik hier voor tarieven & vergoedingen. Je kunt online een afspraak plannen. In het afspraakformulier zie je de beschikbare tijden.

De intake

Het eerste consult is een uitgebreide intake. Vervolgconsulten zijn ook mogelijk via een videoverbinding. Bij het maken van een afspraak krijg je via email inloggegevens toegestuurd en een link naar het intakeformulier. Om je privacy te waarborgen worden de gegevens die je invult niet in de website bewaard, maar eenmalig via een beveiligde verbinding gemaild. Je ontvangt zelf een afschrift van je ingevulde gegevens. Lees ons privacybeleid.

In het intakeformulier vragen we je je persoonlijke en medische gegevens in te vullen, en bepalen we aan de hand van score lijsten je overgangsklachten. Zo kunnen we bij een vervolgconsult kijken of, waar en hoe je klachten zijn veranderd.

Vervolgconsult

Bij een vervolg consult kijken we samen of je klachten zijn verminderd of dat er nog aanpassingen nodig zijn. Vervolgconsulten zijn ook mogelijk via een videoverbinding. Bij een online consult zijn de afspraaktijden flexibeler.

Onderwerpen Overgangsconsult

Tijdens de overgangsconsulten behandelen we de volgende onderwerpen:

Jouw verhaal

De overgang gaat niet alleen over lichamelijke verandering.

Je bent ouder, een nieuwe levensfase breekt aan. Je gezinsleven of je werkzame leven is veranderd. Als je vroeg in de overgang komt ben je hier misschien helemaal nog niet aan toe. Dat kan zwaar zijn. Samen kijken we wat er allemaal is veranderd in je leven. Wat zijn je klachten? Waar ligt jouw kracht?

Risicofactoren

Tijdens de overgang is het risico op het ontwikkelen van aandoeningen groter. Vrouwen in de overgang krijgen vaker hart- en vaatziektes, diabetes, osteoporose, overgewicht, stress. Hoe ga je dit voorkomen en gezond en fit de overgang doorkomen?

Leefstijl

Je leefstijl is bepalend voor hoe jij je voelt. Je zult merken dat als je je hier bewust van bent, je met kleine aanpassingen in je leefstijl veel kunt bereiken! We kijken hierbij naar voeding, balans stress/ontspanning, bewegen (sporten), hormoontherapie en supplementen.

fietsen en in beweging blijven - Fol in beweging, leeftstijl en overgang
Sporten is goed voor je hart en bloedvaten, houdt je bloeddruk op pijl en voorkomt diabetes en osteoporose
Lachen is gezond - Fol in beweging, leeftstijl en overgang
Lachen is de beste therapie, het geeft je meer dopamine wat voor je geluksgevoel zorgt
lekker uitwaaien Lachen is gezond - Fol in beweging, leeftstijl en overgang
Lekker uitwaaien, maakt je hoofd leeg, waardoor je stresshormoon cortisol omlaag gaat
Elles Suk is VVOC gecertificeerd verpleegkundig overgangsconsulente voor omgeving Peize, Roden, Leek, Eelde en Haren

Plan een afspraak met Elles

Elles Suk is VVOC gecertificeerd verpleegkundig overgangsconsulente.

Aangenaam kennis te maken!
Ben jij op zoek naar professionele begeleiding en ondersteuning om door deze, soms zware, soms verwarrende periode heen te komen? Ik help je graag!

tarieven en vergoedingen over mij

FOL in beweging