Over mij, Elles op strand - Fol in beweging, leeftstijl en overgang

Over mij

Ik had geen idee wat er met mij aan de hand was. Ik was zo moe en kon mij zo slecht concentreren dat het steeds lastiger werd om nog goed te functioneren.

Op een dag reed ik zonder het te merken 2 afslagen te ver en was al bijna in Duitsland voordat ik mij realiseerde dat ik de afslag naar mijn werk gemist had. Ik voelde mij zo dom. Het gebeurde ook dat ik met de afstandsbediening van mijn auto de achterdeur van het huis probeerde open te maken. Migraine aanvallen namen toe en dat maakte dat ik niet meer zelfstandig van werk naar huis kon rijden. Toen was de maat vol. Ziek gemeld en naar de huisarts.
Diagnose: Burn-out.

Ik heb gesprekken gehad met mijn teamleider die leiding geeft over 70 vrouwen binnen mijn ziekenhuis. Ik heb gesproken met de huisarts, Arbo-arts, POH GGZ en psycholoog en niemand die iets over de overgang zei.

Zelf dacht ik ook niet in de overgang te zijn, want ik had toch geen opvliegers?

Na een jaar thuis te zitten waarin het niet veel beter ging, ben ik mij langzaam gaan verdiepen in de overgang en wat blijkt? Bijna alle klachten die bij een burn-out horen passen ook bij de overgang. Voor mij werd heel veel duidelijk.

Ik zit in de overgang.

Na een bezoek aan een Overgangsconsulente heb ik de huisarts gevraagd voor hormoontherapie. Ook ben ik aanvullende supplementen gaan slikken. Het ging gelijk een stuk beter, maar het was geen wondermiddel. Ik heb ook moeten leren om meer te ontspannen en mijzelf niet altijd willen bewijzen. Zo vermoeiend 😊

Icon FOL in beweging

Wist ik het maar
eerder!

Wat mij erg frustreerde was het gevoel dat als ik eerder had geweten wat er aan de hand was, ik weer veel eerder aan het werk zou zijn geweest en niet vele momenten van wanhoop had gehad of het ooit nog weer goed zou komen met mij.

Elles Suk is VVOC gecertificeerd verpleegkundig overgangsconsulente voor omgeving Peize, Roden, Leek, Eelde en Haren

Vandaar mijn motivatie om de opleiding tot Overgangsconsulente te volgen

En nu ik mijn diploma heb behaald wil ik graag alle vrouwen die in de overgang zitten van de juiste informatie voorzien, zodat ze misschien zelfs preventief zo fit mogelijk en positief door de overgang komen.

tarieven en vergoedingen werkwijze

Hartelijke groet, Elles Suk
Overgangsconsulente FOL in beweging

FOL in beweging